Specialisatie

Na mijn studie heb ik me door regelmatige nascholing o.a gespecialiseerd in

Sensomotorische therapie voor kinderen
denk aan:
 - slappe houding 
 - snel vallen 
 - slecht kunnen hinkelen of hollen en springen 
 - moeite met schrijven  
 - moeite met balsporten
 - alles te verkrampt doen

Bekkeninstabiliteit en andere zwangerschapsgerelateerde klachten, zoals urine-incontinentie

Bekkenklachten (peri/postpartum)

Peri/postpartum wil zeggen; voor, tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap al pijnklachten van en rond hun bekken, de lage rug en soms benen. Deze klachten staan onder invloed van bewegen en belasten. Vaak verdwijnen de klachten na de bevalling, maar soms blijven klachten langdurig bestaan. Dat kan variëren van pijnklachten vlak voor en tijdens de menstruatie tot dagelijks aanhoudende pijnklachten.

Deze klachten worden ook wel peri/postpartum bekkenpijnsyndroom, bekkeninstabiliteit of symfysiolyse genoemd. Tijdens de zwangerschap verweken de banden van het bekken, waardoor het bekken minder stevig ofwel instabiel wordt. Deze verweking is nodig omdat de baby tijdens de geboorte de bekkenring moet kunnen passeren. Deze verweking is dan ook een heel natuurlijk verschijnsel dat bij iedere zwangere optreedt! Soms veroorzaakt dit echter instabiliteitsklachten met bijbehorende beperkingen.

Wanneer deze klachten zich tijdens de zwangerschap openbaren, houdt er dan rekening mee dat de belastbaarheid van het bekken verminderd is. Meer rustpauzes en vermijdt zware belasting. Indien pijnklachten aanhouden, zoek dan contact met de oefentherapeut Mensendieck voor de juiste begeleiding

Driedimensionale scoliose behandeling
Triggerpoint therapie
Ergonomie en arbeid (aanpassing werkplek e.d)
De lichamelijke en oefentherapeutische aanpak bij spanning, stress en burn-out.Bij slaapproblemen en nabehandeling na kanker
McKenzie methode bij lage rug hernia's en bij nekhernia's
Daarnaast geef ik veel zwangerschaps begeleiding aan groepen maar ook aan individuelen die extra begeleiding nodig hebben ivm klachten gerelateerd aan de zwangerschap.
In Wierden en Markelo geef ik deze cursussen. De groepen lopen goed. De zwangeren zijn enthousiast en mijn cursisten worden opvallend vaak door verloskundigen en gynaecologen gecomplimenteerd met hun adem- en perstechniek
Bedrijfstrainingen:Ik heb 2 jaar trainingen gegeven aan het personeel van Msmode filialen van Noord Nederland. Daarnaast 6 jaar training aan het expeditie en magazijn personeel van de Heineken Groothandels in Grou en Groningen,later samengevoegd in Drachten.
Thuiszorgtherapie: ik kom aan huis en help u dmv kleine aanpassingen en /of oefeningen weer beter te functioneren in uw eigen woonomgeving.

Elvira van DaalOefentherapie Mensendieck   Wierden   Markelo.

pix pix pix pix pix pix

Elvira van DaalOefentherapie Mensendieck   Wierden

Wierden

Adres: Akeleistraat 26
Postcode: 7641 CS
Telefoon: 0641802324
E-mail: Elvira van daal

Elvira van DaalOefentherapie Mensendieck   Markelo

Markelo

Adres: Burgemeester de Beaufortplein 3c
Postcode: 7475 AG
Telefoon: 0641802324
E-mail: Elvira van Daal