Hoe ziet een behandeling eruit ?

Per 1 juli 2008 is de oefentherapeut direct toegankelijk zonder verwijzing, u kunt direct contact opnemen met een oefentherapeut en een afspraak maken. Als u verwezen wordt door een huisarts of specialist krijgt u van hem/ haar wel een verwijsbrief mee. Wanneer u voor de eerste afspraak bij de oefentherapeut komt wordt u gevraagd naar de eventuele verwijzing van uw arts, uw verzekeringspasje en een legitimatiebewijs(in verband met de verplichting voor paramedici om het BSN nummer te gebruiken) en een handdoek. De handdoek heeft u nodig om op te liggen wanneer u oefent. De behandeling duurt 30 minuten waarbinnen ook het omkleden gebeurt. Na de kennismaking met de therapeut volgt een gesprek waarin u over uw klachten vertelt, en waarbij u aangeeft wat de klachten voor gevolgen hebben voor uw dagelijkse bezigheden. De therapeut stelt u vragen en legt u uit wat oefentherapie Mensendieck voor u kan betekenen. Daarna vindt het onderzoek plaats. Voor de beoordeling van het onderzoek wordt u gevraagd uw bovenkleding uit te trekken. Het dragen van sportkleding of badkleding is toegestaan.

Lees hier meer over het DTO

Welke beweging of houding veroorzaakt pijn?

Wervelkolom

Samen met de therapeut kijkt u via de spiegels naar uw houding en bewegingen. De therapeut geeft u hierbij de relatie aan tussen de manier waarop u beweegt en uw klachten.

 

 

De volgende stap is het oefenen.

U krijgt oefeningen om de pijn te verminderen, om te ontspannen en om bepaalde spieren meer te gebruiken. U leert bewegingen voelen en inzicht krijgen in uw bewegen. De spiegel helpt u daarbij. Samen met de therapeut bespreekt u welke oefeningen u thuis oefent en op welk moment. Bijvoorbeeld: oefeningen 's morgens voor het werk, of 's middags op een rustig moment, of tijdens het wachten bij de bakker, het opstarten van de computer of wanneer u de kinderen uit school haalt. Bij elke behandeling vraagt de therapeut hoe het met de klachten gaat en of het oefenen gelukt is. Hoeveel behandelingen u nodig heeft hangt af van de klachten en wordt met de therapeut besproken. Wanneer het gewenste resultaat bereikt is en er ook aandacht is besteed aan het voorkomen van klachten wordt de behandeling beëindigd. Uw arts krijgt (afsluitend) een verslag van de behandeling.

Oefenen Oefenen Oefenen

Elvira van DaalOefentherapie Mensendieck   Wierden   Markelo.

pix pix pix pix pix pix

Elvira van DaalOefentherapie Mensendieck   Wierden

Wierden

Adres: Akeleistraat 26
Postcode: 7641 CS
Telefoon: 0641802324
E-mail: Elvira van daal

Elvira van DaalOefentherapie Mensendieck   Markelo

Markelo

Adres: Burgemeester de Beaufortplein 3c
Postcode: 7475 AG
Telefoon: 0641802324
E-mail: Elvira van Daal